Откриването на ранни признаци е от решаващо значение

Фестивал Академия за родители Пловдив

Що е то аутизъм, как да го забележим и предотвратимо заболяване ли е. Това е една от водещите теми в лекционната част на майското издание на Академия за родители Пловдив.

Дванадесет вдъхновяващи лекции, над 40 водещи организации и повече от 15 семейни занимания очакват пловдивчани на 18 май.

За всички, които са загубили мотивация покрай наситеното с битовизми ежедневие, или просто искат да обогатят знанията си по отношение на отглеждането, възпитанието и организирането на живота с дете, Академия за родители организира уникално по рода си събитие в Пловдив. То ще се състои на 18 май, събота, на открито в Plovdiv Stage Park.

Темите, които ще бъдат засегнати в лекционната част, са много и най-разнообразни. Включват всичко от първия ден на бебето. Програмата започва с темата за това как протича раждането, за да могат всички бъдещи родители да се почувстват подготвени за големия ден. След това продължава с малко по-практически лекции – „Първи грижи за бебето“, водена от акушерката Мария Евгениева и „Общуване с бебето от първия ден“ – уникален импро-театър, в който родителите влизат в ролята на бебетата си.

Следобедната част от мероприятията е отредена на също толкова важни теми, касаещи малко по-пораснали дечица. Посетителите ще могат да научат нови неща от специалисти в областта, по въпроси свързани с възпитанието, границите, дисциплината, що е то баланс и ролята му в развитието на детето, както и какво е то здравословна привързаност и отделяне.

Засегнати са и изключително важни теми, за които се говори все повече сред родителите. Водещи специалисти в областта ще разяснят що е то аутизъм, какво трябва да знаем за него, както и как да разберем дали едно дете е хиперактивно.

Тези, както и много други интересни теми, са част от програмата на Академия за родители Пловдив на 18 май, събота в Plovdiv Stage Park.

Освен лекции, на събитието ще има множество практически работилници за бременни и бъдещи татковци – кърмене, първа помощ, първи грижи, бебеносене, съня на бебето и още.

Този наситен и ползотворен семеен ден ще даде възможност на родителите да се запознаят с множество специалисти, организации и творчески школи. Посетителите на Академия за родители Пловдив ще се забавляват заедно със семействата си и ще могат да научат много нови неща на 18 май в Plovdiv Stage Park.

Не на последно място, на събитието бъдещите родители ще могат да се срещнат с други родители, с които да споделят своите вълнения и интереси.

Мероприятието, както и всички лекции в него, са напълно безплатни, но се изисква предварителна регистрация онлайн.