Проф. Илия Баташки ще участва в днешната среща със студентите

Проф. Илия Баташки ще участва в днешната среща със студентите

Проф. Илия Баташки ще участва в днешната среща на кандидатите за ректор на Медицинския университет в Пловдив, която ще се проведе от 16 ч. в Аудиторния комплекс.

„За мен тази проява е една от най-важните, защото работата със студентите е основен приоритет за мен и за моя екип, а амбициозната цел в моята програма за периода 2019-2023 е израстване и развитие на МУ – Пловдив до световни измерения, заяви проф. Баташки. – Експанзивното развитие на учебната дейност, в чийто епицентър са изцяло студентите, ще бъде основното ядро на бъдещата ми управленска работа. Предвиждам основна роля на студентите и техните виждания, искания и потенциал да са с решаващо значение за развитието не само на учебната дейност, но на всяка една сфера на дейност.“

Относно днешната среща кандидатът заяви, че много се надява тази дискусия да бъде отворена и на нея свободно да бъдат допуснати да присъстват представители на академичната общност и на медиите, тъй като въпросите, които ще бъдат поставени, засягат много широк кръг от хора.