УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД с обновена визия от вторник

УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД с обновена визия от вторник

Официално се въвежда в експлоатация от вторник (15.11.) новият охраняем паркинг в База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив, който се намира на бул. „Пещерско шосе“ № 66. Той е разположен от северната страна на основния хирургичен корпус.

Недостигът на места за паркиране, състоянието на вътрешните пътища, липсата на тротоари са причина за инциденти и сериозни конфликти между гражданите, които трудно се придвижват до входа на болницата.

В този смисъл, изграждането на обекта е в съответствие с цялостната концепция на ръководството на най-голямото лечебно заведение на територията на Република България за обновление и инвестиции в материалната база както в клиниките, така и облагородяване на външния облик на болницата.

Към днешна дата проектът е осъществен изцяло и включва подменена асфалтова настилка, маркировка и пътни знаци, изградени нови тротоари и улично осветление. Във връзка с охраната му са поставени 39 камери за видеонаблюдение, а с оглед навлизащите все повече в българския пазар електрически автомобили е изградена и зарядна станция.

Местата за паркиране са почти 400 броя, като 17 от тях са специално обособени за хора с увреждания, 4 места – за таксиметрови автомобили и 4 – за електромобили.

За поддръжката на цялото съоръжение и предоставянето на качествена услуга паркингът ще се стопанисва от външен изпълнител под наем, ще бъде платен, като информацията за цените е разположена на централния вход на хирургическия блок, както и при обособените паркомати.