Медицински Университет – Пловдив домакин на конгрес на Световната Федерация по лазерна дентална медицина (WFLD-ED)

В началото на юли на свое редовно заседание бордът на Европейската дивизия на WFLD (Световна федерация по лазерна дентална медицина) избра единодушно кандидатурата на Медицинския университет – Пловдив за домакин на Международния конгрес на WFLD-ED през 2017 г.

Изборът на страна домакин се състоя в рамките на 14-тия конгрес на WFLD, на който присъстваха над 30 нации от 5 континента. Научните конгреси на WFLD са сред най-престижните и очаквани събития в света на лазерните технологии. Те дават уникална възможност за запознаване с новите постижения в лазерната дентална медицина чрез лекциите на водещи авторитети, подкрепят млади учени в областта на клиничните проучвания и фундаменталните научни изследвания и премахват политическите, религиозни и икономически граници, които пречат да общуваме свободно, дори в света на науката и идеите. В тази изключителна обстановка беше представена кандидатурата на Медицински университет – Пловдив за домакин на конгреса на WFLD-ED през 2017 година. Една кандидатура, дълго и сериозно подготвяна, за да бъде единодушно и безапелационно приета.

Представянето на кандидатурата включваше и атрактивен 4 минутен филм, събрал историята и красотата на Пловдив, развитието на лазерната дейност във ФДМ, както и прекрасната база на Факултета по дентална медицина и Медицински Университет – Пловдив.