Отвори врати детска дентална клиника за безплатно лечение на деца и възрастни със специфични потребности

За първи път в България отвори врати специализирана детска дентална клиника и клиника за дентално лечение на деца и възрастни със специфични потребности. Тя е оборудвана със сензорна зала за рехабилитация и релаксация, за психологична подготовка и овладяване на страха. Лечението на децата и възрастните със специфични потребности е безплатно.

Здравното заведение е в София и е част от клиники „Ео Дент”.

Откриването уважиха Татяна Лолова, Наталия Симеонова, Катерина Евро, Александър Кадиев, Йордан Йовчев, д-р Борислав Миланов – председател на Българския зъболекарски съюз (БЗС), д-р Николай Шарков – главен секретар на БЗС и много други приятели, политици и пациенти на „ЕО Дент”.

В приветствията си те подчертаха изключителното социално значение на клиниката, както и факта, че това е още една дентална практика на европейско ниво, която ще бъде в полза на българските пациенти. Д-р Миланов посочи д-р Венета и Валентин Павлови, собственици и управители на клиники „ЕО Дент”, и екипа им за пример, който вдъхновява цялото дентално съсловие в развитието му напред.

Първата по рода си сензорна зала в дентална клиника е оборудвана със светлинни апарати и стъклени светещи снопове (за болни от аутизъм), които в комбинация със звуци, музика и аромати дават спокойствие и сигурност. Психиатър и психотерапевт следят за психическия и физическия комфорт на пациентите с увреждания, а куклата Страхояд „изяжда“ всичките им страхове. Всяко кътче е добре обмислено и изградено – от мястото за посрещане до стаята за извеждане от упойка.