Три нови апарата получи Клиниката по рехабилитация в УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив

Три нови апарата получи Клиниката по рехабилитация в УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив

Три нови апарата получи детското отделение на Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив.

Дарението прие д-р Илиана Тодорова от името на началника на клиниката проф. д-р Елена Илиева. “Благодаря от името на проф. Илиева, от мое име, от името на целия детски сектор и най-вече от името на децата. Тук се лекуват деца, които единственият им шанс е рехабилитацията, за да могат да подобрят здравето си и да се изградят като нормални хора в обществото. За нас това е огромна помощ”, каза д-р Тодорова.

Една от техниките е апарат за магнитотерапия, който е специален с това, че се използва при деца с по-специфични параметри. Този магнит е с променящ интензитет от нула, така че може да бъде използван и при съвсем мънички деца, което е много важно, поясняват специалистите.

4-ри канален портативен електростимулатор е вторият апарат, който е един от най-често използваните в рехабилитацията. С него се правят стимулации на увредени мускули, на засегнатите крайници, на деца с детска церебрална парализа, на деца с родови травми. Положителното при тази апаратура е, че е с променящи се параметри, които покриват почти цялата патология.

Третият апарат е уред за светлинна терапия Bioptron с изключително широко приложение. Той е преносим и може да бъде използвана и когато се правят консултации и лечения в Клиниката по педиатрия, когато децата не могат да дойдат в този кабинет.

Средствата за дарението са събрани от Благотворителния пролетен бал на Студентски съвет към МУ – Пловдив.

Три нови апарата получи Клиниката по рехабилитация в УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив