Кандидат-студентите за МУ-Пловдив писаха по вариант 1 на изпита по биология и химия

Кандидат-студентите за МУ-Пловдив писаха по вариант 1 на изпита по биология и химия

По вариант 1 писаха кандидат-студентите на днешния изпит по биология и химия в Медицински университет – Пловдив. Той бе изтеглен точно в 8.30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф. д-р Ангел Учиков. Името на кандидат-студентката бе определено на лотариен принцип измежду разпределените в залата младежи от зам.-ректора по учебната дейност проф. д-р Веселина Горанова.

„Благодаря Ви, че избрахте да кандидатствате в най-добрия Медицински университет. Знам, че мнозина се готвят от две години за днешния изпит. Убеден съм, че ще се представите по най-добрия начин. Желая Ви късмет“, обърна се ректорът към присъстващите.

Изпитът по биология и химия е за магистърските специалности „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. Той бе с продължителност 4 часа без прекъсване. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи 1243. 37 са неявилите се.

Изтегленият вариант бе транспортиран с охрана до всички корпуси, в които се проведе изпитът.

„Кандидат-студенти, явили се в учебните корпуси, в които са били разпределени, след изтегляне на изпитния вариант, не са били допуснати“, каза зам.-ректорът проф. д-р Веселина Горанова и уточни, че в служебните бележки са били посочени залата и часът, в който кандидатите трябва да заемат местата си.

Една работа е била анулирана, тъй като кандидатът е писал с молив, което квесторите установяват при предаване на теста. Регламентът изисква всички да пишат с химикалка със син цвят.

Първото класиране ще бъде обявено на 10 юли. Записването на приетите е от 11 до 13 юли.