Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата

Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата

В Международния месец за превенция срещу рак на гърдата дамите имат възможност да си направят безплатен преглед при водещия специалист доц. Ваня Узунова от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Консултациите се организират от екипа на „БСП за България“, от Обединението на жените- социалистки и кандидатите за местната власт. Те ще се проведат на 16, 17 и 18 октомври 2023 г. Необходимо е предварително записване на тел: 0894/383850, а след 14 ч. и на 032/601881.

„Мили дами, трябва да се погрижим за здравето си, като започнем от превенцията. Ракът на гърдата е голям бич в нашето общество, но не сте сами в борбата с тази нелека болест. С изключителна благодарност и респект към доц. Узунова за нейната безкористна помощ в борбата с рака на гърдата за жените от нашия град“, заяви Минка Сърнешка, председател на Обединението на жените-социалистки в Пловдив, кандидат за кмет на район „Централен“ и за общински съветник.

Тя припомни, че БСП постоянно инициира и провежда безплатни профилактични прегледи за пловдивчани, за да бъдат открити навреме коварните онкологични заболявания, които в ранните стадии са напълно лечими.